sâmbătă, 24 februarie 2024

Autoritatea statului Român este tot mai timidă, aproape inexistentă

Autoritatea statului român dispare pe zi ce trece

Autoritatea statului Român este tot mai timidă, aproape inexistentă
Lacul Vida, jud. Bihor. Foto: Leonard Tinu
  • Publicat: 08.08.2023 - 20:39

Ca simplu cetățean al României, în ultima perioadă, din ce în ce mai des am impresia că statul român a eșuat și se îndreaptă către fundul unei prăpăstii fără ieșire.
Acest sentiment este amplificat si confirmat zilnic de întâmplările relatate de masmedia care seamană cu evenimente, care în mod normal, pot avea loc în niște republici bananiere, unde este la ordinea zilei să existe discriminare, indiferență, nepăsare din partea autorităților față de proprii cetățeni. Aceste lucruri chiar se întâmplă, acum în România iar bâlbâiala și lipsa totala de reacție a autorității statului față de evenimentele de zi cu zi amplifică și mai mult sentimentul și impresia că statul Român a eșuat.Indiferent de susrsa de informare, internet sau TV, zilnic apar noi și noi știri despre vârstnici torturați și ținuți în condiții în care un om echilibrat mental nu ar ține nici un animal, știri despre tinere care nasc pe trotuar sau pur și simplu sunt lăsate să moară. Autoritatea statului român este foarte dur șifonată tocmai de cei care ar trebui să-l apere, poliția. Da, Poliția Română pare a fi greutatea cea mai mare care trage la fundul prăpastiei statul român. La ce altceva ai putea să te gândești, legat de polție, când vezi relatările presei despre numeroasele cazuri in care oameni mor cu zile doar pentru că poliția nu are cadru legal pentru a interveni în timp util sau pur și simplu acel sistem este putred în interior. Cred că este arhisuficient să amintesc cazul celor 2 tineri uciși de un șofer drogat care a ajuns să devină ucigaș atât datorită păriților care probabil de fiecare data au intervenit când odrasla lor a făcut o boacănă și l-au scăpat de consecințe datorită cunștințelor de rang înalt din diferitele instituții, cât și datorită concursului nemijlocit al unor angajați ai statului, care probabil nu au auzit în viața lor de Articolul 16, alin. 1 al Constituției României, în care se spune nici mai mult nici mai puțin decât ca:


Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.


Acestea sunt presupuneri ale unui simplu cetățean care a trăit și a văzut multe lucruri și a constatat ca în proporție de 99% din cazurile asemănătoare celei din 2 Mai lucrurile se soluționează în modul descris mai sus iar pe scurt:


Noi toți suntem egali dar unii sunt mai egali decât alții


Dacă încerci să găsești un răspuns la întrebările care apar în mod legitim după numeroasele cazuri de abuz în serviciu, corupție, indiferență, începând de la cel mai înalt nivel până la ultimul șofer sărman al fostului ministru de la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, vei da de tot mai multe întrebări iar în final ajungi la concluzia că poate e mai bine să stingi lumina și să pleci în țări străine, deoarece in țara ta lumina de la capătul tunelului nu se mai vede demult, dimpotrivă tunelul este pe cale să se dărâme.


V-ar putea interesa