sâmbătă, 24 februarie 2024

Orădenii sportul și politicienii sau cum să pierzi trei campionate

Ghinion, înâmplare sau cine a împiedicat fiesta

Orădenii sportul și politicienii sau cum să pierzi trei campionate
  • Publicat: 02.10.2023 - 19:30

La Oradea, febra galbenă, face ravagii de mulți ani la cel mai înalt nivel. Efectul este unul extrem de frustrant și enervant. Febra galbenă are efect devastator asupra sportivilor care se luptă pentru promovare sau doresc să câștige un campionat. Maladia a împiedicat FC Bihor Oradea să promoveze în eșalonul secund, echipa de baschet CSM Oradea și echipa de polo a CSM Oradea să câștige campionatul.Febra galbenă s-a manifestat extrem de violent imediat după ce elitele de la comenduirea regională și locală au declarat că nu sunt in stare să finanțeze echipele în cazul în care promovează în Liga a 2-a sau câștiga campionatul de polo și cel de baschet. A fost păcat pentru zecile de mii de orădeni și sutele de mii de bihoreni care au susținut echipele bihorene și au sperat fără rost că echipa favorită va reuși să le ofere satisfacția mult râvnită pe plan sportiv.

Toți participanții la evenimentele sportive enumerate mai sus, cu o gândire logică, au fost de părere că sunt prea multe coincidențe și că este imposibil să se întâmple în mod firesc și natural ceea ce s-a petrecut în realitate. Un exemplu elocvent este ceea ce s-a petrecut la ultimele două meciuri de baschet disputate la Oradea, unde CSM Oradea pornea ca favorită în fața celor de la UBT Cluj, în finala superligii de baschet masculin, ediția 2022/2023. În cele două meciur disputate pe teren propriu, jucătorii clubului de baschet CSM Oradea au dat dovada de non-combat, dat fiind faptul ca majoritatea au fost prezenți doar fizic, nu și mental. Nu există altă explicație pentru cele întâmplate decât non-combat, deoarece este cu totul imposibil ca un jucător care este multiplu MVP al competiției să nu marcheze deloc pe toată durata unui meci sau sa marcheze un singur coș!

Din păcate nu se mai poate face nimic în acest moment. Nu poți decât să aștepți următoarele alegeri, să alegi deștept și să speri că alegerea făcută va fi mai prietenoasă cu sportul, sportivii și cu suporterii.


V-ar putea interesa