vineri, 23 februarie 2024

Revoltător, după 8 ani de la Colectiv statul român cerșește mila europenilor

După 8 ani de la Colectiv, România nu a învățat nimic!

Revoltător, după 8 ani de la Colectiv statul român cerșește mila europenilor
Foto: Leonard Tinu
  • Publicat: 27.08.2023 - 12:42

La fel ca toți cetățenii de bună credință ai acestei țări, am sperat ca măcar după evenimentul tragic din data de 30 octombrie 2015, incendiul de la Colectiv, se vor schimba lucrurile. La distanță de 8 ani de la tragicul eveniment, azi, 27 august 2023, situația este cel puțin neschimbată, dacă nu cumva și mai tragică. Dacă mai ai putere și interes să urmărești emisiunile de știri de la TV, azi, vei vedea imagini asemănătoare cu cele de după incendiul de la Colectiv, cu ambulanțe care ajung pe pista diferitelor aeroporturi, cu pacienți arși, pe care statul român nu este in stare nici după 8 ani să-i ajute în țara și care ajung din mila diferitelor țări europene să fie tratați în condiții cel puțin decente.În decursul celor 8 ani de la evenimentul tragic de la Colectiv, au avut loc din păcate numeroase incendii în care atât adulți cât și copii au avut de suferit. Din păcate mulți dintre semenii noștrii, implicați în decursul acestor ani în diferite incendii, au murit deoarece Romania nu a fost în stare să le acorde ajutorul necesar pentru ca ei să poată supraviețui.

La fel ca și în cazul Colectiv, probabil și în cazul evenimentului tragic de la Crevedia, responsabilitatea va fi pasată de la unii la alții după scenariul bine cunoscut de aproape 33 de ani când tot timpul vinovat este mortul iar cei de la guvernare dau vina pe predecesorii lor. Oare până când se va perpetua această situație? Probabil până la primul cutremur major din București, când vor muri mai mulți oameni după cutremur decât în timpul acestuia iar capitala va deveni un morman de ruine iar statul român va ridica din umeri și va arăta cu degetul către economia care funcționează defectuos.

Politicienii din România a fost demult depășiti de situația din teren și datorită faptului că la alegerile din 2024 nu va exista o alternativa viabila la actuală clasa politică, onoratul electorat al țării va fi nevoit să-i aleagă pe aceași distinși politicieni care sunt responsabili direct sau indirect de producerea unor evenimente tragice precum cel de la Colectiv, Giulești, incendiile de la diferitele spitale din timpul pandemiei de Covid și terminând cu cel de la Crevedia. Și dacă toate acestea nu ar fi de ajuns, Cetățeanul Curios constată cu stupoare că România, din 21 decembrie 2014, are primar și nu președinte iar agenda politică și socială de la Cotroceni este identică cu cea a unei primării și nu are nimic de-a face cu funcția de președinte a României.


V-ar putea interesa