sâmbătă, 24 februarie 2024

România este din nou abandonată

România înconjurată total de o mare roșie de state

România este din nou abandonată
  • Publicat: 14.12.2023 - 14:05

România este din nou abandonată de occident și este lăsată în voia sorții într-o mare purpurie, care va avea consecințe de nedescris, pe termen scurt, mediu și lung. Politicienii României sunt preocupați de propriile interese și nicidecum de soarta acestei țări, istoria se repetă. Politica federației secerii și ciocanului, încet dar sigur, începe să de-a roade. Ucraina este pe cale să fie abandonată, câte puțin, de fiecare aliat iar în cele din urmă probabil va fi nevoită să facă concesii pe care cu doar puțin timp în urmă considera inacceptabile. Dacă se va împotrivi unui eventual plan de pace, probabil va dispărea de pe harta lumi, ca stat.În eventualitatea în care istoria se va repeta iar Ucraina va fi sacrificată (procesul pare să fi început deja), următorul pe listă va fi Moldova care probabil nu va rezista mai mult de 24-48 de ore. Dacă acest scenariu devine realitate și din păcate tote semnele indică acest lucru, România se va încvecina numai cu state proruse. În Est și Nord vecin ar fi Rusia, în NV și Vest Ungaria, în SV Serbia iar in Sud Bulgaria. Într-o astfel de situație soarta României ar fi pecetluită pentru multe decenii iar toate sacrificiile, începând din 1989, vor deveni fără rost.

Harta de mai sus reflectă situația actuală privind influența Rusiei iar Europa nu stă foarte bine la acest capitol. State care la nivel de declarații susțin fără rezerve cauza Ucrainei, în realitate sunt parțial sau total dependente și la această ora de gazul rusesc, motiv pentru care este puțin probabil că în cazul în care ar trebui să aleagă între un conflict direct cu Rusia și resursele acestuia, alegerea nu ar fi conflictul direct. Pornind de la acest considerent, în cazul în care România ar fi atacată direct, dat fiind că în mod indirect a fost atacată în nenumărate rânduri de Federația Rusă, este foarte probabil că aliații NATO ar refuza să intre într-un conflict direct și deschis cu Rusia. Singura verigă care momentan ar putea influența mersul evenimentelor într-o direcție pro România este Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană. Odată cu demisia sau sfârșitul mandatului va dispărea și ultima ancoră de care momentan se poate agăța soarta României.

Direcția în care se îndreaptă lucrurile, în acest moment, lasă de înțeles că țările din fostul bloc comunist au fost din nou abandonate sau urmează să fie abandonate iar istoria se repetă, dar de data aceasta fără un nou război mondial. Ca de atâtea ori, în decursul istoriei, aceste meleaguri sunt folosite ca tampon între civilizațiile din Est și Vest iar populația este sacrificată fără vreo remușcare de conștiință. Marionetele elitei politice din România vor urmări din lojă spectacolul sumbru care aparent pare să fie inevitabil și la care și ei au contribuit decisiv.


V-ar putea interesa