sâmbătă, 24 februarie 2024

Donald Trump pus sub acuzare în al patrulea dosar de statul Georgia

În statul Georgia au fost validate 10 acuzații împotriva fostului președinte.

Donald Trump pus sub acuzare în al patrulea dosar de statul Georgia
  • Publicat: 16.08.2023 - 14:22

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost pus sub acuzare în cel de-al 4 lea dosar. Un mare juriu din comitatul Fulton, statul Georgia, a aprobat cele 10 acuzații care i-au fost aduse la cunoștință fostului președinte al SUA. Fostul președinte a fost învinuit ca a intervenit și ar fi încercat să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale din statul Georgia pentru a-și înlesni realegerea.În pofida numeroaselor acuzații, la adresa fostului președinte, Donald Trump, este favoritul detașat în cursa pentru a fi desemnat oficial ca fiind candidatul Partidului Republical la alegerile prezidențiale din 05 noiembrie 2024.

Această nouă punere sub acuzare a lui Donald Trump a fost declanșat de o convorbire telefonică, inițiată de fostul președinte, avându-l ca interlocutor pe Brad Raffensperger, un înalt oficial local. Această convorbire telefonică a avut loc in luna ianuarie din 2021 și în care Trump solicita înaltului oficial local să "facă rost" de cca 11780 de buletine de vot pentru a putea sa obțină votul celor 16 mari electori ai statului Georgia. Această acțiune de "procurare" de voturi ar fi trebuit să contribuie la câștigarea scrutinului prezidențial și realegerea sa pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Aceste acuzații formulate de reprezentanții statului Georgia, se pare că reprezintă un "antidot" împotriva evitării unei situații, pe cât de ciudate pe atât de bizare, potrivit cărora daca Donald Trump ar candida pentru un nou mandat și ar fi ales președinte ar putea să se grațieze, scăpând astfel de eventualele urmări ale presupuselor fapte de care este acuzat. Fostul președinte nu ar putea scăpa de cele zece acuzații aprobate de înaltul juriu din statul Georgia deoarece în acest caz sunt competente autoritățile locale iar statul federal nu poate interveni.


V-ar putea interesa