luni, 15 aprilie 2024

Surpriză imensă la alegerile prezidențiale din Rusia

Rezultatele alegerilor din Rusia au surprins planeta

Surpriză imensă la alegerile prezidențiale din Rusia
  • Publicat: 18.03.2024 - 10:17

Surpriză imensă la alegerile prezidențiale din Rusia din 2024. Electoratul federației a avut la dispoziție 3 zile pentru a participa la acest scrutin. Prezența la vot în cele 3 zile a depășit 75%. Au avut loc incidente care nu au influențat rezultatele finale ale scrutinului. Conform rezultatelor parțiale oferite de Biroul Electoral din Rusia în urma celor trei zile de scrutin un candidat a obținut în mod foarte surprinzător peste 50% din voturile electoratului care a participat la vot.Rezultatele parțiale din Rusia pot fi surprinzătoare numai pentru cei care nu au trăit sub un regim autoritar, represiv, dictatorial. Populația dominată de un asemenea regim, dacă nu reușesc să-și unească forțele, nu vor fi decât figuranți în propria țară. Adevărul este că datorită propagandei extrem de agresive din Rusia, un numar destul de semnificativ al populației chair susțin și sunt de acord cu politica Moscovei.

Candidatul care a obținut in mod surprinzător aproape 90% din voturi este actualul președinte al Federației Ruse, Vladimir Putin. Cel mai iubit fiu al poporului rus este pe cale să obțină un nou mandat care probabil se va înoi de câte ori va fi nevoie, până la sfârșitul vieții acestuia. Datorită faptului că acei conducători care sunt autoritari părăsesc cârma țării numai după moarte, este greu de crezut că în cazul de față lucrurile se vor petrece altfel.

Reînoirea mandatului unui președinte are ca efect întărirea credinței acestuia că ceea ce face chiar este un lucru bun și consideră că noul mandat este o confirmare pentru politica internă și externă. Acest lucru transpus în cazul războiului din Ucraina, împreună cu aparenta indiferență al aliaților Ucrainei nu prefigurează nimic bun pentru viitor. Occidentul nu are curaj să ajute corespunzător Ucraina de teama să nu cumva să-l supere pe țarul autoproclamat și astfel să nu se declanșeze cel de-al 3-lea razboi mondial. Cu o asemenea atitudine a occidentului, Federația Rusă va reface granițele vechii Uniuni Sovietice și probabil va și extinde granițele acestuia.


V-ar putea interesa