sâmbătă, 24 februarie 2024

Alegeri locale București sondaj Curs august 2023

Preferințele din august ale bucureștenilor pentru alegerille locale din 2024

Alegeri locale București sondaj Curs august 2023 Sursă sondaj: curs.ro
  • Publicat: 08.09.2023 - 12:00

În perioada 18-30 august 2023 s-a desfășurat un sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională - Curs SRL, care printre altele s-a referit și la intențiile de vot ale bucureștenilor, legat de alegerile locale din 2024. Sondajul s-a adresat unui eșantion de 1067 persoane cu vârsta de 18 ani și peste. Metoda de culegere a datelor pentru acest sondaj a fost de față în față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +-3% la un nivel de încredere de 95%.Respondenții acestui sondaj au fost întrebați dacă lucrurile din România merg într-o direcție bună sau o direcție greșită. Un procentaj de 70% din respondenți cred că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită.

Participanții la acest sondaj au fost întrebați dacă lucrurile merg într-o direcție bună sau una greșită în București. La această întrebare, peste o treime, 34%, din respondenți au răspuns că lucrurile merg mai degrabă într-o direcție bună, 5% nu știu sau nu răspund iar 61% sunt de părere că lucrurile merg într-o direcție greșită în București.

Bucureștenii au fost întrebați cum apreciază activitatea Primarului General al Capitalei de când acesta a fost ales. Răspunsurile la această întrebare au fost în proporție de 60% negative, respectiv 32% părere proastă și 28% părere foarte proastă. În același timp, 1 din 10 respondenți, 11%, au afirmat că au o părere foarte bună în legătură cu activitatea Primarului General al Capitalei de când acesta a fost ales. A fost adresată aceeași întrebare dar fiind protagoniști primarii de sector. În privința primarilor de sector, bucureștenii au o părere pozitivă în proporție de 69%, respectiv 19% foarte bună și 50% bună. La polul opus, cei nemulțumiți au răspuns în proporție de 20% că au o părere proastă, 8% foarte proastă și 3% nu știu sau nu răspund.

Respondenții au fost întrebați în legătura cu opinia lor despre principala problemă a Bucureștiului. Răspunsurile la această întrebare au fost foarte diversificate, existând peste 16 tipuri de răspunsuri. Principala problemă a fost nivelul de trai cu 15%, urmat de trafic și aglomerație cu 13%. O altă întrebare s-a referit la gradul de încredere în diferite personalități politice. Top trei personalități politice în care NU au încredere bucureștenii este condus de Klaus Iohannis, urmat de Diana Șoșoacă și Nicolae Ciucă. La polul opus, cei mai de încredere politicieni, în opinia bucureștenilor, sunt: Daniel Băluță, Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone.

Ultima întrebare din acest sondaj s-a referit la intențiile de vot ale bucureștenilor și a fost formulat astfel: Dacă duminica viitoare ar fi alegerile locale dumneavoastră cu ce partid ați vota? Dacă informațiile publicate de CURS sunt complete atunci întrebarea de mai sus este singura la care au răspuns toți participanții acestui sondaj. În cazul celorlalte întrebări au existat câteva procente, dintre respondenți, care au afirmat că nu știu sau doresc să ofere un răspuns. Așadar dacă duminica viitoare ar fi alegeri locale la București, conform răspunsurilor respondenților rezultatele ar fi următoarele:
PSD - 29%
PNL - 18%
USR - 16%
AUR - 14%
PUSL - 6%
PMP - 5%
SOS România - 4%
PRO - 2%
PER - 2%
ALTUL SUB 2% - 4%
Vezi sondajul aici

Nu există informații cu privire la cine a comandat acest sondaj de opinie.
Sursa sondajului de opinie a fost curs.ro.


V-ar putea interesa

România este din nou abandonată
  • Publicat: 14.12.2023 - 14:05
România este din nou abandonată
Limitezi drastic plățile cash în loc să interzici criptomonedele
  • Publicat: 13.10.2023 - 12:06Actualizat: 18.11.2023 - 19:48 -
Limitezi drastic plățile cash în loc să interzici criptomonedele