vineri, 23 februarie 2024

Alegerile europarlamentare din 2024 pot scoate UE din capcana proprie

După alegerile din 2024 Parlamentul European va trebui să decidă dacă acceptă șantajul

Alegerile europarlamentare din 2024 pot scoate UE din capcana proprie
  • Publicat: 14.09.2023 - 11:55


Alegerile europarlamentare din 2024 se apropie cu pași repezi iar Comisia Europeana și Parlamentul European nu par să fi găsit soluții viabile pentru impasul legat de problema Schengen, spre exemplu. Parlamentul European și Comisia Europeană se află într-o situație dificilă în care s-a ajuns tocmai liberalismului exagerat iar tările membre cu guverne naționaliste, extremiste și iliberale au profitat și profită în continuare, în detrimentul altor state membre, ca România si Bulgaria. În momentul de față, în cazul României și Bulgariei, veto-ul Austriei este cel mai elocvent. Când inclusiv Ungaria face loby pentru aderarea României la spațiul Schengen, țara de la care mai degrabă am fi putut să ne așteptăm la piedici, se pare că există un impas care va fi aproape imposibil de soluționat în actuala legislatură. Inclusiv Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a insistat asupra fapului că a sosit momentul ca România și Bulgaria să fie primite în spațiul Schengen. Austria rămne consecventă și pare să-l fi luat pe NU în brațe, deoarece nu are de gând să-și schimbe poziția vis-a-vis de primirea de noi membrii în spațiul Schengen.Situația de față nu mai este un impas, este demult un blocaj total care se datorează liberalismului exagerat pe care instituțiile europene le promovează cu atâta ardoare și insistență. Dubla masură din Uniunea Europeană se acutizează și îmbracă forme tot mai ciudate. Astfel Austria își permite să facă ce vrea pentru obținerea avantajelor economice pe care și le-a propus, fară ca măcar cineva să se gândească la o eventuală măsură de contracarare a acestor gesturi. Datorită dublei măsuri din UE, dacă România sau Bulgaria ar proceda similar, ar fi fost luate măsuri de infringement, fiind sancționați probabil în mod brutal.

Politica ultraliberală a UE a dat greș iar alegerile europarlamentare din iunie 2024 vor confirma, odată în plus, faptul că scena politică va fi preluată de alți actori care probabil vor bloca orice inițiativă, bună sau rea, dacă aceasta nu le va aduce un plus imediat. Dacă România și Bulgaria nu vor fi primite în Schengen până la 01.01.2024, acest deziderat va fi aproape imposibil de atins în următoarea legislatură a Parlamentului European și pe durata mandatului noului Președinte al Comisiei Europene care va fi ales.

Oare va avea România noroc să fie primită în spațiul Schengen in 2023, deoarece argumentele nu mai contează de mulți ani?


V-ar putea interesa

România este din nou abandonată
  • Publicat: 14.12.2023 - 14:05
România este din nou abandonată
Limitezi drastic plățile cash în loc să interzici criptomonedele
  • Publicat: 13.10.2023 - 12:06Actualizat: 18.11.2023 - 19:48 -
Limitezi drastic plățile cash în loc să interzici criptomonedele